Bettskenor och tandreglering

Allt du behöver – från osynlig tandställning till bettskenor

Hos Baggebytandläkarna har vi har det som krävs för att hjälpa dig med att uppnå ett estetiskt tilltalande och symmetriskt leende. Har du problem med spända käk- och nackmuskler? Kanske gnisslar och pressar du? Genom att kombinera vår expertis med beprövade metoder och avancerad teknik kan vi skräddarsy våra behandlingar för att passa just dina individuella förutsättningar och krav.

Grundlig bedömning och behandling

Att lämna obehandlade felställningar kan ha negativa konsekvenser både för din hälsa och ditt självförtroende. Felställningar hos enskilda tänder kan påverka resten av dina tänder genom att skjuta dem ur position. Detta kan resultera i problem som tuggsvårigheter, temporomandibulär ledsmärta, sväljsvårigheter och till och med svårigheter att uttala vissa ljud korrekt. Den felaktiga belastningen på tänderna och temporomandibulära leden kan också leda till onödigt slitage, vilket i sin tur kan orsaka käksmärta, huvudvärk och nacksmärta. I allmänhet kan mindre tandavvikelser hos vuxna behandlas relativt enkelt.

Bettskenor (Tandskenor)

Bettskenor är individuellt anpassade skenor som bärs över tänderna och används för att behandla olika tand- och bettproblem. Dessa skenor kan användas för att korrigera problem som:

Tandgnissling och Tandpressning: Bettskenor hjälper till att skydda tänderna från skador som orsakas av tandgnissling och tandpressning.

Tandvärk: För patienter som upplever tandvärk på grund av tandgnissling eller bettproblem kan bettskenor minska smärtan och främja bättre tandhälsa.

Sömnapné: Vissa bettskenor kan användas för att behandla mild till måttlig sömnapné genom att hålla luftvägarna öppna under sömnen.

Tandreglering: I vissa fall kan bettskenor användas som en del av en behandlingsplan för att korrigera mindre bettproblem och rätta till ojämna tänder.

Osynlig Tandställning

Osynlig tandställning är en modern metod för tandreglering som erbjuder en diskret och bekväm lösning för att rätta till ojämna tänder och korrigera bettproblem. Den används ofta för att behandla problem som:

Krokiga Tänder: Tandställning kan användas för att räta ut krokiga tänder och skapa ett jämnt leende.

Överbett och Underbett: Denna behandling kan korrigera överbett och underbett, vilket förbättrar tuggfunktionen och estetiken.

Trångställning: För patienter med trångställning kan tandställning hjälpa till att skapa mer utrymme mellan tänderna.

Diskret Korrigering: Tandställningen är nästan osynlig, vilket gör att patienter kan rätta till sina tänder utan att behöva använda traditionella metalltandställningar.

Beprövade metoder

Bettskenor och osynlig tandställning är två moderna metoder inom tandvård som hjälper till att korrigera tand- och bettproblem på ett diskret sätt. Dessa behandlingar erbjuder många fördelar för patienter som vill förbättra sitt leende och sin munhälsa utan att behöva använda traditionella metalltandställningar. Nedan följer en översikt över dessa två behandlingsmetoder och hur de kan hjälpa dig att uppnå ett vackert och funktionellt leende.

Scroll to Top